onsdag 17 februari 2010

Life Is Like a Box of Chocolats

Champagne Thursday[Tjampäääjn försdäj]

Torsdag är den bästa dagen. Det är dagen innan helgen och dagen efter onsdag som står som symbol för den hopplösa mitten av veckan. Har du klarat dig till torsdag så är det lungan. Torsdag är så att säga den fiktiva chokladask som du ännu inte öppnat. På fredagen öppnas locket och du nallar de godaste pralinerna fort som fa-an, så att ingen annan har chansen. På lördag övergår man till de mörka pralinerna, djupet och den riktigt seriösa delen av lådan (läs: helgen). På söndag finner du häpet att det bannemig slank ner några likörpraliner och tuggar således även upp dem. Med bitter min givetvis. Sisådär framåt kvällskvisten på söndag så sitter du där, helt utan choklad men med en ask som självklart inte får plats i en redan proppfulla soptunnan.

Den sistnämnda är ingen metafor, utan bara ett state of fact att det är så det går till hos oss. INGEN vill kännas vid soporna. Ett gott tecken tycker jag. Får väl haffa en lodare på vägen hem som kan agera piga.

Nu ska jag resa mig från stolen, jag ska ta på mig riktiga kläder och så ska jag knalla ner till Sorbonne. Om fem minuter. Bara fem minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar